Wednesday, October 8, 2008

Rasa cam berdebar jer

Diam tak diam lagi tiga hari kami akan meninggalkan bumi Malaysia. Aku la ni rase cam tak caya pun ade... Betul ke aku akan terbang? Mudah2an tercapailah hasrat ku yang satu ini. Dulu lepas SPM memang berhasrat nak futher study ke oversea tapi tak kesampaian dek kerana tiada restu orang tua. La ni lah agaknya baru nak merasa duduk di negara orang ikut suami. Thank you Allah... Thanks hubby... Alhamdulillah mak abah tak kata apa lah... Malah doa restu yang diiringkan...


Alhamdulillah di saat2 akhir aku dapat juga siapkan baju raya untuk Hubby, Iman n Amien. Hijau warna favourite suami. Semua tu hasil kerja tangan aku kecuali seluar hubby...that's why dia tak pakai ;)

Beraya sakan kat Panchor sampai keliling kampung kitaorang beraya. Adik-beradik belah suami pun dapat kami bertemu muka sebelum berangkat walaupun datang tak serentak. Kang Ron n Kak Ru, Mak Jah n Ude, Kak Tom n Abg Jais, Abg Bari n Kak Che Da, Abg Man n Kak Hanim, Abg Isa n Kak Ummi serta Kak Ina n Ipin.

Hari raya ketiga kami beraya di rumah saudara sebelah aku plak. Cik Supi (Pasak), Wak Imah n Pak Ude (Kg Panti), Cik Surti n Cik Temi (Tmn Sri Lambak). Then gi Parit Yusuf (Umah Jamilah) sebab nak jumpe orang KSA (Zihan - bestfriend suami). Then umah Cik Julie (Tmn Pulai Flora), Atok Sarah (Prt Simpang Sikon, Prt Raja) n Cik Ru.



























Semoga ukhwah kita berpanjangan dalam keberkatan Ilahi... Ukhwah Fillah! Sahabat-sahabat pembaca blog kami ni, doakan kami selamat dalam perjalanan dan selama bermastautin di sana. Doa kalian amat kami harapkan. Sirru a'la barakatillah...

3 comments:

KAHERAH said...

Salam..

semoga korang akan selamat semuanya. Selamat menempuh kehidupan baru di Qatar...doakan aku n anak2 plak join kamal di Yanbu. Milah da pun selamat di sana..

Fadhlina said...

Salam, Selamat hari raya moga selamat disana..ingat kami di sini..duduk sana pun kena teruskan perjuagan dgn apa cara pun..hehhehe sbg peringatan dr seorang sahabat....hehehe...ok apa2 mesej kami ye

Mohd Sabar & Rafieah said...

erah : mekasih ur wish...

angah : ya betul tu....perjuangan yg belum selesai...