Friday, September 4, 2009

Malaysian Ramadhan Bazaar

Hari ni kami berkunjung ke Bazar Ramadhan macam di Malaysia... Tapi tak lah semeriah di Malaysia... Saje je meninjau2 kuih n makanan made from Malayasia, tapi apam balik aku tak jumpe aaa... Event ni anjuran MAQ bertempat di Food Court Hayatt Plaza... Merasalah juga bazar Ramadhan di Qatar ni...hehehe...


Harga kuih paling murah QR7...isk isk isk... Patutlah hubby kata orang pempuan kat sini kene pandai buat kuih... InsyaAllah bang... Lepas balik mesia nanti, ifa azam nak buat kuih pulak (kene beli periuk kukus ah past ni...) Menjahit aku dah suka buat...ni nak suka buat kuih pulak! Aku memang suka, cuma semangat jek tak kuat lagi... Sian cik abang aku... Patut ah badannya tak gemuk2...slim jek... Maap ye bang :p

9 comments:

Cahaya hidup said...

mmmm...abang yati gak yang comel, kiut mute...tya sabar compare now....ha,ha...

KAHERAH said...

Wahhh best nyee g bazar ramadhan..heheheh

ummu Masyitah said...

Ustazah;
kat sana ada jual kerepek tak?kat Johor kan kerepeknya sedap2.saya bawa balik Pahang,orang kampung suka.Kalau ustazah jual kerpek mesti laku kan.

nojie said...

Assalamualaikum.
Ustazah, ada lah kuih under qr7. Kat gerai kami ada semua kuih qr5 sebekas dan kuantitinyapun lebih drp gerai lain. Minggu dpn last bazaar, cubalah kuih kat gerai kami. Apam balik blh buat sendiri, nak resepi minta dgn Zu. K.azie dah try dah, not bad cuma x leh lawan dgn yg jual kat pasar mlm.

zureynee said...

salam...

dh ader soundtracklh...daysat tu ustazah...sori main2...ha'ahlah peah, kat kedai kak zi (nojie) tu mmg murah compare kedai lain...pastu bule tahan jugak...bukan promote its fact.

takkan ustazah azam pandai buat lps blik msia...kena dr skrglh...heheheh...apapun jd dh kuih ustazah bg aritu...sedap...smpikan umi nyer yg mkn sume...jomlh join giveaway tu...org qatar baru 2 org jer...org msia ramai dh

zureynee said...

salam...thanx ye add k.zu...harap persaudaraan bertambh erat...insyaallah...bye

::ADleez:: said...

salam..
ermmm beshhnyerr... mulalah kiur semcm...
blk raye ke nanti??

Khairunnajwa said...

Peah, tak try kueh arab ke? kat joden dulu ade kueh special jual mase bulan pose aje. Berebut2 beli sebab takkan jumpe selain bulan pose.

Mohd Sabar & Rafieah said...

yati : biarlah dia slim n macho...tetap hensem hubby ku :P

erah : bolehlah ra...best lg kat mesia :P

kak masyitah : ada juga jual sini tapi tak variaty lah mcm kat jhr...

kak azie : oh apam balik durian...dapnyerrr...

kak zue : azam past balik mesia aaa...lps menuntut ilmu dr mak hahaha...

lieza : balikkkkk...mana boleh tak balik hihihi 17hb ni fly...

wawa : bazaar malaysia aaa... bazaar qatar (arab) takdelah pula kat doha ni...