Tuesday, August 4, 2009

Buah-buahan Tempatan

Semalam balik dari kerja, hubby kata "jom pergi beli barang..." ingatkan nak pergi FFC tapi ke City Center rupanya. Dalam pada ambil keperluan basah (sayur-sayuran) hubby pergi ke bahagian buah-buahan dengan anak2... Nak tahu dia ambil apa? Jeng...jeng..jeng...Tara!!! Lepas rindu kat kampung lah ni (sian hubby ku....) Aku je yang macam kempunan durian... Waaaa!...

Rambutan segitu QR17... Longan QR18... Adusss...

Sejak dua minggu kebelakangan ni dan mungkin sejak hubby keje malam terus aku suka satu jek... Hubby bawa bekal pergi keje... Aku apa lagi, cam best jek masak padahal aku bukan pandai sangat masak pun... Kadang2 tu tak menjadi... Cuma suka kalau masak tu, habissss....

Kalau ada bunga kantan n daun kesum dalam asam pedas ni, mesti sedap kan bang?

Dah tak lama lagi nak sambut Ramadhan Al-Mubarak dan sekali gus dah tak lama lagi kami akan pulang ke kampung....Cepatnya masa berlalu....Kejap lagi dah nak balik kampung (aku suka part ni) tapi bermakna akan cepat juga kami kembali lagi ke sini (alamak! tu yang tak nak tu..... hehehe) Saje masukkan gambar2 kampung ni...Windu aaaaa.....


Bahagian tepi n jalan naik rumah mak abah (Felda Kledang, Kota Tinggi)



Iman n sepupunya (anak kakak aku...Mujahid & Mufarrid)



Kakak hubby ;
Kak Tom n Kak Minah n anak2 buah... (Kg Sg Alai, Panchor Muar)



Iman n Hisyam (anak buah hubby...anak buah akulah jugaks)

5 comments:

Baitijannati said...

assalamualaikum...

wah..bestnyer buah2 tu...dpt gak org sana merasa ye...bila blik kg tu....slamat bercuti n berhari raye....:)

Khairunnajwa said...

rindu buah peach fresh... karas ade tak? mkn kan utk aku peah =p

Erah Kamal said...

sedap betul buah2an dlm blog ko...emm dapat rambutan sedapp nieee fuhhhh...sini durian aderrr tp mahal gilerrr ooo

ummu Masyitah said...

durian dekat Muor tempat kampung akak pun dah habis.tapi kat Pahang ada lagi.

Mohd Sabar & Rafieah said...

kak ila : wslm wrth... alhamdulillah kak su, kami balik kg raya ni hehehe...

wawa : tu ah...aku ingat nak bawa balik mesia (kalau ada rezeki aaa nanti)

erah : lepaskan ngidam cik abang ni...hehehe

ummu masyitah : kene dtg pahang ni raya nanti ek, kak?