Friday, January 2, 2009

Sepetang Di Corniche

Ada masa tu hubby ajak kami picnic kat Corniche. Tak yah makan kat umah katanya, nak makan kat Corniche...So ape lg, aku yg tgh masak ala kadar cecepat siapkan tapaw...


Yang bestnya kat Corniche ni ada disediakan surau...Selesa, cantik n ok lah...Aku kalau gi mana2 memang dah standby telekung...Tak biasa n tak best rasanya kalau tak pakai telekung. Bukan apa putih tu kan tenang.




Lagi... Ni pulak masa Independent Day Qatar 18hb lepas. Diaorg celebrate kat Corniche gaks. Abis jalan tepi Corniche tu ditutup untuk lalulintas. Kami ape lg amik ah peluang ni bergambo sakan ngan bunga2 musim sejuk. Susah nak nampak bunga kalau musim panas, kata hubby. Actually ade fireworks tapi depa tak mention kul bape, kami pun balik awal...sejuk wooo...So on the way dlm kete tu barulah meletup dia punya fireworks. Aku dahlah tak pernah nengok life...fuhhh punyelah bergemerlapan...best! best! Tapi tak dapat nak snap ah sebab dalam kete kan...



5 comments:

jue said...

Salam kenal dr jue...jue dr al-khor....mmg best klu dpt lepak slalu kat corniche tu...hehhehehehe

yann said...

bestnyer sambut tahun baru kt sana..siap ader fireworks giteww..

Baitijannati said...

wah..sronoknye jalan2 kat doha..akak baru tgok gamba bunga2 n hasil tanaman peah kat umah msia..rindu nak tgok tanaman2 mcm tu..

ADleez said...

slm..
this is my new link...
http://ibulieza09.blogspot.com

Mohd Sabar & Rafieah said...

jue: salam perkenalan juga...hmm kita pernah jumpe tak jue ek?

yann : tak dapat snap gambarnya...huhuhu

kak ila : salah tu kak, bukan peahnye...hubbynye...semua tu dia yg tanam, peah tukang jirus jek

lieza : aik? apsal tukar blog lieza?