Sunday, January 25, 2009

Do You Know

Hari ni merupakan hari yang aku tunggu-tunggu sejak di bangku sekolah rendah lagi. Dulu aku teringin nak nengok diri aku dibedah. Nah! genap umurku 30 tahun today, jam 9 mlm td aku telah dibedah dek kerana "ba ya sin wau lam" yang aku deritai sejak seminggu lalu. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.

Aku dibedah di Al-Emadi Hospital dengan kos around 5.7K. Allahu Akbar! Syukran ya hubby...Thank you Allah. Jazakallahu khairan kathira Dr Zafer and Dr Fawaz... Thanks Kak Mar n Che Wan (yg suggest n temankan ke Clinic Al-Hayat Medical Center), Bibik, Kamal n K.Ina, Batman n Noor (yg jaga Iman n Amien), Agung n Kak Mah (yg bg air zam-zam), kakak n abg din, nur n nanang, kak mas n abg lan di Malaysia n semua teman2 di al-Mirqab2 yang mendoakan kesejahteraanku. Hanya Allah jua yang menbalas jasa baik kalian.

Aku dan hubby bercadang untuk pecahkan "menda" tu kat Malaysia. Tapi sakit aku semakin menggila dan aku tak boleh bertahan. Dengan nasihat Kak Mar dia seorang nurse aku minta dia lihat "menda" tu dan katanya ia sangat teruk and ya...I felt very very painfull...

Semakin "menda" tu besar, aku semakin tak boleh berjalan, berdiri apatah lagi duduk. Kasihan melihat suamiku yang membuat segala urusan rumah, makan minumnya pun aku tak urus. Maaf ya hubby... Dia lah ustazku, dia lah imamku, dia lah doktorku, dia lah suamiku yang aku kasihi kerana Allah. Barakallahu fika ya hubby, Thank you Allah...

Alhamdulillah mudah2an cuti kami di Malaysia nanti akan bertambah seri kerana aku sudah sihat! Amin...

8 comments:

::ADleez:: said...

slm kak peah..
lorr..ye ke... dh ok ke bisol tu..smg akak cpt2 sembuh... mkn ubat n rest tau... may Allah blees u..:)

Baitijannati said...

askum...ye ke kena bisul tu??...byk2 bsabar ye...tntu sakit sgt tu kan..k rajin2 makan ubat asbab moga cpat smbuh...take care..insyaAllah ada rezeki teringin juga akak ziarah umah peah d doha...ble ye??...:)

yann said...

salam peah..
la camner bole jadik lagu tu.. harap peah cepat sembuh ek..
jaga diri baik2 yer..jangan luper makan ubat.. if ader jeli gamat lg bagus..mybe bekas tu lebih cepat sembuh..insyaallah..

Anonymous said...

Salam..sian nya kene bisul ya. ingatkan kat qatar x de virus bisul..he he. slamat pulang ke m'sia. lama ke cuti? dtg le tganu..nk tengok mcm mana le rupe org qatar..he he -kak liya senu-

Jamilah said...

lah sian ko.. aku baru tau la peah.. ko kene part mana sampai camtu skali eh..warever pon selamat bercuti n kembali semula dgn selamat ek..

Anonymous said...

salam peah,
get well soon....
rindu kat ko..

artakus said...

siannye diaaaa! alhamdulillah dah sembuh!

Mohd Sabar & Rafieah said...

lieza, kak ila, yann, kak liya, jamilah, sape ni ek? : tq doakan...

halim : alhamdulillah Allah sembuhkan