Friday, November 14, 2008

Tetamu Dari KSA

Minggu ni ada tamu datang bermalam dari Al-Jubail, KSA. Ahlan wa sahlan ya Johan (ex-Optimal) Lieza n Ryan. Jangan serik ya datang umah kami, ada rezeki kita jumpa lagi. So, kami bawa jalan ronda2 Doha ni. Kitaorang g City Center, Souk Waqif, Balhambar (tepi laut) n Restoran Thai. Jgn serik ek Lieza, Johan...tak dpt g bnyk tempat...(Hubby lum abis explore Doha lg...lum ada kete camne nak explore, ye tak?)



Dari Balhambar leh nampak Doha Town, area ni diorang panggil "Corniche", sgt sesuai utk buat BBQ n makan2 sbb cuacanya sejuk nyaman tak mcm musim panas. Kalau musim panas jgn hrp lah nampak org jogging ke santai ke makan2 ke kat sini...

Souk Waqif ni ialah tempat yg sesuai jugak kalau nak beli souvenir...(InsyaAllah ada rezeki nanti aku belikan kain pasang tuk ko, Farah)



"Tetamu bawa rahmat". Alhamdulillah lah tanggal 12hb tuhari Hubby pass n get the lesen memandu. Syukran lakum juga sbb u all doakan...n the most important lg on the that day we got our vehicle...Nak tahu apa dia? Cuba "telek" gambo ni...


Hubby sempat bawak aku pi nengok Carnival je...Ingat amik tu, rupa2nya takde dlm brochure yg ada kat umah ni pun...Tara!!!

http://nissan-me.com/English/Pages/vehicles/pathfinder/index.htm

"Alhamdulillah, thank you Allah atas segala nikmat yang telah Engkau berikan kepada kami, murahkanlah dan berkatilah pemberian rezekiMu terhadap kami, janganlah Engkau lalaikan kami setelah kami peroleh nimatmu ini, amin ya rabbal a'lamin."

6 comments:

R2K said...

: )

Mohd Sabar & Rafieah said...

May I know, who are u r2k?

ADleez said...

ahlan wahsalan..marhaba...
ehehehe..ade gak pics kami kt c2...hehhe... thanx byk2 kat akak sekeluarga...ssh2 layan kami especially si rian yg suke usik iman...kami x serik tau..nnt nak dtg lg... Alhamdullilah sabar dh dpt lesen..bl kuar kete? nnt masukkn dlm n3 ye kak..ok la..tk care..keep in touch...

yann said...

bestnyer jejalan kt doha..agak2nyer biler la kami sefamili nk sampai saner..nampak cam best jer..wah terima tetamu dr saudi yer..

Anonymous said...

tadi diorang buka blog kau...iman macammana rindu lak kat dia. amin dah cerah sekarang tak macam dia kecil ari tu. dia org kat sini tengok gambar kau dia org kata kau nampak putih sejak duduk negara org. cantik ye tempat yg kau duduk... aku ingatkan mundur
*Farah*

Mohd Sabar & Rafieah said...

Lieza : datanglah lagi...ajak2 kawan2 KSA...kami suka ada tetamu datang berziarah

Yann : yan pun dtg lah sama...buat konvoi ramai2 mai Doha, k...

Farah : Doha memang cantik aaa farah...kagum aku dibuatnya, thank you Allah...