Friday, November 21, 2008

Kembara Malam

Minggu ni kami pi jenjalan ke luar dari kawasan bando Doha. Kedua-duanya terletak di laluan hubby ke Ras Laffan (tempat kejenya). Subhanallah aje lah yg dpt aku ucapkan sbb pemandangan yg tak pernah aku lihat sblm ini. Allah Maha Kaya, Allahu Akbar! Tu baru sikit, kata kawan...ye lah baru sebulan lebih aku kat sini. Lepas ni mesti banyak lagi pemandangan, pengalaman yg akan aku dpt kat sini yg boleh dishare dgn saudara n kengkawan kat Mesia. First g Simaisma (rujuk peta). Actually g ikut Kak Lina & Abg Hasni n kawannya pi cari ketam. Dah masuk musim sejuk ni, maka bermulalah aktiviti terkenal kat sini iaitu menangkap ketam. Kami takde kelengkapan tp saje je nak nengok mcmn org tangkap ketam. Ada kawan hubby yang lain tu siap bercamping bakar ketam lg. InsyaAllah ada rezeki kami nak join lagi aktiviti ni...




Esoknya gi Al-Khor pulak. Kami lima keluarga; Cek Agung & Kak Da, Cek Hadi & Kak Duwik, Cek Drajat & Kak Irna, Cek Fadzli & Kak Za n Cek Sabar & me, mulanya ingat nak main badminton kat RasGas Sport Club tu je tapi past main terus kembara lagi ke RasGas Beach Club pulak. Ni lah beach pertama yg aku kunjungi sejak berada di sini. Kata suami banyak lg resort, insyaAllah ada rezeki kita jalan lagi...



Kene banyak syukur pada Yang Maha Berkuasa. Thank you Allah...Thanks hubby...

3 comments:

Jamilah said...

wahh dah start pi makan angin nampaknya yekkk.. penuh diary nih for the nx trip..hehe..

ADleez said...

slm kak..wah222...bl nak show kete br tu...org kt cni nak nengok gak...fun kn xtvt kt sn....hehhe..ok nnt dtg jln kt cni tau...ma'salamah...

Mohd Sabar & Rafieah said...

Jamilah : Alhamdulillah...nanti nak long jurney ke KSA laks

Lieza : Lieza klik je kat link bawah yg ada tu, nanti nampak ah "dia"...