Tuesday, March 24, 2009

Malaysian Al-Mergab2 Club

Actually club ni dah ditubuhkan sebelum kami balik Malaysia tuhari. Inisiatif ni diambil sebab dah ramai orang kita kat appartment ni, so bile lagi nak kuatkan silatur rahim yang ada. Duduk negara orang ni, merekalah saudara kita, sakit pening diaorang tolong, ziarah menziarahi and yang bestnya berrehlah bercamping bersama. Seronok jadinya tau...

1. Family Che Wan n Kak Ma
2. Family Sabar n Rafieah
3. Family Yus n Kak Wani
4. Family Batman n Nor
5. Family K-Lot n Kak Ina
6. Family Man Din n Kak Siti
7. Family Razak n Kak Syidah
8. Family Rambo n Kak Zana
9. Family Awie n Kak Zue
10. Family Mat Paisal n Kak Ila
11. Family Rizal n Kak Yatie
12. Family Amin n Kak Akidah
13. Affandi
14. Harisuddin
15. Joes
16. Masfihan
17. Wan Hairol
18. Azmanshah
19. Sham
20. Kamal Benu
21. Madi
22. Hussein

Ni gambo masa kaum bapa first meeting... Tak nak kalah! Meeting pun buat kat hotel. Mentang2lah dekat ngan Hotel Merweb ni (ni lah hotel yang depa duduk mase first time datang sini...) Kaum ibu bile nak pi hotel plak ni? Kekeke...


Hmm kalau tak silap dah dua tiga kali jugak ah dia orang buat events. Kami sekeluarga belum pernah sertai lagi sebab masa tu kami balik kampung kan... Tapi jeng! jeng! jeng! Ha ni lah aktiviti pertama club yang kami involve... BBQ kat ground floor jek, sempena meraikan family2 yang baru sampai di Mergab ni. Family Mat Paisal & Kak Ila, Family Razak & Kak Syidah, Family Awie & Kak Zue, Family Ramboe & Kak Zana... Lagiii family sape ek, bang? Aku ingat wifenye jek, suaminye tak tahu... Kak Yatie & Kak Akidah.

Diharapkan semoga ukhwah yang terjalin berkekalan dan di bawah lindungan rahmat Ilahi hendaknya. Sedikit tambahan, dua minggu sekali hari Jumaat ada kelas belajar ilmu Tauhid di Musolla Al-Mergab ni untuk kaum ibu sahaja. Kelas ni sekali ngan ibu2 dari negara jiran kita, Indonesia. Alhamdulillah sambutan amat menggalakkan... Fisrt step for mother's activity ah ni...

3 comments:

::ADleez:: said...

kak peah..
nanti boleh ++ family joe n liza erk...hehhehehe....^_*

Anonymous said...

wahhhh hebat jugak ek komuniti kat tempat awak tu ...cam happenning je ... Tapi cam tak nampak je kaum wanitanya masak... ke kaum wanita makan je ... wah wah wah wah

Mohd Sabar & Rafieah said...

lieza : boleh...boleh...ahlan wa sahlan lieza n johan!

anonymous : kaum ibu low profile ah...(di sebalik tabir jek masaknye)