Sunday, March 1, 2009

Hajat Yang Terkabul

Sejak sakit tuhari until lah kami balik Malaysia and balik balik ke Qatar tak terupdate2 blog ni. Ada tu pun guna wireless free sbb curi2 nak wish birthday kat hubby and my son. So entri kali ni nak cerita pasal hajat yang telah tercapai vs yang belum, masa balik Mesia tuhari. Syukran ya hubby, thank you Allah...

1. Gi jenjalan makan angin. Kali ni ke Langkawi Island 3 hari 2 malam bawa mak cari ubat gamat. Past tu seminggu pusing Pantai Barat Malaysia, sbb masa balik tu singgah2 umah adik-beradik and sedara mara ...vs... tak dapat nak gi Sabah nengok Piee (adik aku yg baru posting jd cikgu - lihat Frienster dia je)


2. Dapat naik bas dua tingkat (duk kat depan skali laks tu - bahagian atas), masa nak ke Langkawi dari Puduraya ...vs... tak dapat naik keretapi. Ingat nak try trip keretapi masa baliknya, takde rezeki sbb masalah teknikal.

3. Dapat makan lobster (ni impian Mr.Sabar) Dua kali makan, satu mak bg change kami berdua "candle light dinner" sempena birthday cik abang, satu tu nak bagi rase kat mak plak. Harga dia? Hanya orang yg pernah makan je tahu, Allahu Akbar! ...vs... takde, semua dapat makan apa yang tak dapat kat Qatar. Barulah tahu betapa hujan emas di negara orang...



4. Dapat pegang ular (kat Under Water World, Lamgkawi) ...vs... teringin nak pegang harimau plak (ni impian aku...). Sape2 tahu ada zoo ke atau mana2 tempat yg bagi pegang harimau, habaq kat cek no.



5. Dapat jumpa Saipon (kawan abang sama tempat study) ...vs... tak dapat jumpa Kak Amairah n Kak Zahirah (Ustazah aku masa kat Matriks UUM)


6. Dapat akikah Iman and Amien - baru buat 2 ekor kambingnyaaa ...vs... lagi dua ekor coming soon ya. Anak lelaki kan... 2 ekor kambingnya x 2 sons = 4 ekor sepatutnya. Kami buat yg termampu dulu.





6 comments:

artakus said...

waaaaah....banyaknya gambor! penat aku nak tgk satu²

::ADleez:: said...

slm...
alahaiii...nk g umrah 5 april ni ke..ape kt tunda ckit tarikh tu...sbb kami on vacation 6-17 april... awal mei ke...blh pegi konvoi...ok...:)

Anonymous said...

Cik Puan Rafieah bila lagi nak update yang baru ...Buuuuusan dah baca yang nie ... Gambar lapah daging kambing nya mana kata ada ari tu ... he he he he he. Esok jangan lupa eh jemput-jemput pisang ...

Mohd Sabar & Rafieah said...

halim : aku pun jenuh nunggu time nak upload ;)

lieza : ooo nak pi paris aaa...?

anonymous : cam kenal je awak ni? awak yg suka makan jemput2 pisang tiap2 pg ek :p

nhayatiz said...

pegang harimau???...aha...safari world kat alor gajah melaka ada....lion pun ada....seriau jugak....sebenarnya sebab besar sangat haiwan ni...siap ada amik pic sekali bersama family+tiger...kat mana safari world? ha...search jer kat google water world melaka...suruh jer sabar tya aton....mesti tau la....

Mohd Sabar & Rafieah said...

yati : waaaa....bestnyerrr...tq yati for ur info ni...kene bgth sabar ni...