Wednesday, October 12, 2011

Ikhlaskan Diri Ku

:) sudah lama tak berblogging sejak ada FB ni... Kasihan blog kami... Hubby beberapa kali menyuruh aku masukkan entri baru... Alhamdulillah malam ni baru Allah beri kesempatan waktu untuk aku coretkan sedikit perkongsian ilmu untuk peringatan diri yang kerdil ini bersama-sama.

Bicara kali ini tentang keikhlasan... Perkataan yang mudah dan lembut untuk diucap, namun agak berat untuk dapat merasai serta merealisasikannya. Walaupun begitu hendak seribu daya, usaha ke arahnya pasti kita akan menggapainya.

Setelah sekian lama aku hidup di bumi Allah ini, barulah kebelakangan ini dapat aku rasakan apa itu erti keikhlasan... Seronok dan bersemangat untuk meneruskan hidup ini walau apa cabaran yang mendatang. Apa yang telah ditemui hanyalah apabila buang segala mazmumah, maka mahmudah akan datang mengganti tempat. Berfikiran positif juga amat menolong diri dalam mencari redhaNya Ya Rabbul Izzati...

Sering mendengar IKIM.FM juga amat membantu diri ini dalam mengejar kebahagian hidup di dunia samada dalam keluarga mahupun kerjaya apatah lagi untuk akhirat! Hiburan mendidik jiwa... banyak zikir2 dan alunan ayat al=Quran serta madah pujangga yang menginsafkan kita... Jom dengarkan IKIM.FM!

No comments: