Sunday, July 12, 2009

Dates n Wireless

Kalau di sana durian, di sini dates... Dua-dua mula dengan huruf "d" oklah tu... Buah kurma bagus untuk kesihatan dan banyak disebut di dalam al-Quran hadith. U all search je kat tenet ni, sure jumpe punya. So, minggu ni kami berpeluang memetik kurma fresh dari pokok dia. Kat mana? Mana lagi kalau tak tepi Corniche tu...hehehe... Cik abang kata pokok2 kurma ni memang wakaf, sesiapa boleh amik... Kira ni kami bernasib baik jumpa pokok yang belum diusik, kalau tidak sure next week dah takde dah diambil orang...

Yang ni jenis hijau... kalau masak warnanye kuning oren cerah...


Yang ni jenis merah... Ada yg dah masak, rasa dia mcm "Yusuf Taiyubbb!", kata hubby...


Yang ni anak siapa berguling2 mcm bintang bollywood ni?


Abah n Iman kutip buah "sawit" Qatar...

Sebelum ni internet rumah kitaorang share ngan jiran sebelah atas, tapi la ni dah tak yah dah... Cik abang dah wireless, abis satu rumah boleh tenet...dengan iPod nya, handphone nya, laptopnya semua boleh access! Tu yang aku dah boleh online selalu sebab masing2 dah ada sendiri punya. Cuma Iman je kadang2 kacau laptop aku...
aku nak amik gambo "benda putih" tu, Iman pulak sibuk...
cik abang punya desktop... "Buat keje" dalam bilik...privacyyy...
aku punya laptop... duk kat ruang tamu, sambil masak, sambil chatting... hehehe... jangan mareee...

7 comments:

kaksitinua said...

wah..wah...syoknya dapat makan kurma fresh...kirim ler kat kami sket..hehehehe

Mohd Hisham Mohd Sharif said...

eh, kurma fresh, sedapnya...kirim2 le kat kedah ni sikit

Baitijannati said...

assalamualaikum...

wah...dah msk ye kurma kat sna?..akak punye yang bli tu pun x abis2..hhehe...sronok ye makan bwh pokok kurma..fresh lagi tu....

xtvt chit chat ni x de gangguan la ye...hehhe...ble tgok recepi slalu...:)

artakus said...

waaaah.....ibu moden, masak sambil chating! :p

nak kurmaaaaaaa....!!!

Kak Liya, Kerteh said...

sedap nya tgok buah kurma....nak tau kat umah klia x mis buah kurma..klia every day bfast kurma....diet yg sihat...he he ble nk blk msia? tgok peah mcm enjoy je duk sana

ummu Masyitah said...

assalamualaikum,salam taaruf.bestnya dapat petik kat pokok

Mohd Sabar & Rafieah said...

kak siti, hisyam & halim: tak leh pos lah...nanti lum sampai Mesia dah masak. Masak takpe lg...takut busuk sampai kat tangan...

kak ila : betullah tu kak...la ni kalau terasa nak masak yg best, viewkan je kat laptop ni...selalu g kat my mesra resepies...

kak liya : alhamdulillah boleh lah duk sini...tapi...hujan batu lagi best! kat sini takde durian...waaaa

ummu masyitah : wslm wrth...salam ukhwah aidhan...syukran a'la ziaratik fi bliggie :)